Röda ulvens recept

KLASSISKA TILLBEHÖR

  • Hårt eller mjukt tunnbröd
  • Mandelpotatis
  • Rödlök
  • Gräddfil eller crème fraiche
  • Tomat
  • Lagrad hårdost
  • Smör
JOHANBERLIN, SALTÖR

8 pers
Ugnstemp. 250°C

INGREDIENSER

  • 8-10 surströmmingar
  • 8-10 kokta kalla potatisar
  • 1 purjolök
  • 1-1 ½ dl vispgrädde
  • Ströbröd och smör

Röda ulvens surgratäng

GÖR SÅ HÄR

Skala den kokta kalla potatisen och lägg den i en smord ugnssäker form. Ansa purjolöken och strimla den. Lägg den sedan på potatisen. Rensa och filéa surströmmingen och lägg hel med ryggsidan upp över potatisen och purjolöken. Täck med grädde, strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Gratängen gräddas i 250°C tills den fått fin färg, cirka 10-15 min. Servera med tunnbröd och mesost.

Tips! Skölj fiskarna och låt ligga i vatten ett par timmar så blir inte gratängen så salt.