Johan Berlins öppna klämma

Så här gör du Johan Berlins öppna klämma med helströmming.

INGREDIENSER

  • Hårt tunnbröd
  • Smör
  • 4 helströmmingar
  • 2 kokta mandelpotatisar
  • Gräddfil
  • Finhackad rödlök

Johan är en av de tre saltörerna

GÖR SÅ HÄR

Bred ett tunt lager smör på tunnbrödsskivan. Detta hjälper att hålla de övriga ingredienserna på plats. Rensa fyra helströmmingar och fördela över hela brödet. Helströmming är att föredra då den ger mer tyngd i smaken. Skiva mandelpotatisen och fördela ut.

Potatisen får gärna ha svalnat lite innan man lägger på den. Klicka på lite gräddfil. Gräddfilen balanserar surströmmingen och ger en mild smak. Toppa sedan med finhackad rödlök som pricken över ”i”.

Ät och njut!

JOHANBERLIN, SALTÖR

INGREDIENSER

  • Hårt tunnbröd
  • Smör
  • 4 helströmmingar
  • 2 kokta mandelpotatisar
  • Gräddfil
  • Finhackad rödlök

Johan är en av de tre saltörerna

GÖR SÅ HÄR

Bred ett tunt lager smör på tunnbrödsskivan. Detta hjälper att hålla de övriga ingredienserna på plats. Rensa fyra helströmmingar och fördela över hela brödet. Helströmming är att föredra då den ger mer tyngd i smaken. Skiva mandelpotatisen och fördela ut.

Potatisen får gärna ha svalnat lite innan man lägger på den. Klicka på lite gräddfil. Gräddfilen balanserar surströmmingen och ger en mild smak. Toppa sedan med finhackad rödlök som pricken över ”i”.

Ät och njut!

JOHAN BERLIN, SALTÖR