Helén Hägglund

Så här gör du Surströmmingslåda på Helén Hägglunds vis

6 port.
Ugnstemp. 200°C

INGREDIENSER

  • 10-12 surströmmingar
  • 4 gula lökar
  • 8 kokta mandelpotatisar
  • smör

TILL ÄGGSTANNINGEN

  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt & peppar

Surströmmings-låda på Helén Hägglunds vis

(Vår saltör Andrés mamma)

GÖR SÅ HÄR

Skölj strömmingarna, rensa och filéa. Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Skala och skiva den kokta mandelpotatisen. Lägg löken i botten på en smord ugnssäker form. Lägg strömmingsfiléerna ovanpå och täck sedan med potatisskivorna.

Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Grädda i ugn i 200°C cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och lådan fått fin färg.

Servera med tunnbröd, smör, kryddost och öl.

JOHANBERLIN, SALTÖR

6 port.
Ugnstemp. 200°C

INGREDIENSER

  • 10-12 surströmmingar
  • 4 gula lökar
  • 8 kokta mandelpotatisar
  • smör

TILL ÄGGSTANNINGEN

  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt & peppar

Surströmmingslåda på Helén Hägglunds vis

(Vår saltör Andrés mamma)

GÖR SÅ HÄR

Skölj strömmingarna, rensa och filéa. Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Skala och skiva den kokta mandelpotatisen. Lägg löken i botten på en smord ugnssäker form. Lägg strömmingsfiléerna ovanpå och täck sedan med potatisskivorna.

Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Grädda i ugn i 200°C cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och lådan fått fin färg.

Servera med tunnbröd, smör, kryddost och öl.

6 port.
Ugnstemp. 200°C

INGREDIENSER

  • 10-12 surströmmingar
  • 4 gula lökar
  • 8 kokta mandelpotatisar
  • smör

TILL ÄGGSTANNINGEN

  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt & peppar

Surströmmings-låda på Helén Hägglunds vis

(Vår saltör Andrés mamma)

GÖR SÅ HÄR

Skölj strömmingarna, rensa och filéa. Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Skala och skiva den kokta mandelpotatisen. Lägg löken i botten på en smord ugnssäker form. Lägg strömmingsfiléerna ovanpå och täck sedan med potatisskivorna.

Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Grädda i ugn i 200°C cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och lådan fått fin färg.

Servera med tunnbröd, smör, kryddost och öl.

HELÉN HÄGGLUND