Helén Hägglund
Så här gör du Surströmmingslåda på Helén Hägglunds vis
6 port.
Ugnstemp. 200°C
INGREDIENSER
- 10-12 surströmmingar
- 4 gula lökar
- 8 kokta mandelpotatisar
- smör
TILL ÄGGSTANNINGEN
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- Salt & peppar
Surströmmings-låda på Helén Hägglunds vis
(Vår saltör Andrés mamma)
GÖR SÅ HÄR
Skölj strömmingarna, rensa och filéa. Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Skala och skiva den kokta mandelpotatisen. Lägg löken i botten på en smord ugnssäker form. Lägg strömmingsfiléerna ovanpå och täck sedan med potatisskivorna.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Grädda i ugn i 200°C cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och lådan fått fin färg.
Servera med tunnbröd, smör, kryddost och öl.
6 port.
Ugnstemp. 200°C
INGREDIENSER
- 10-12 surströmmingar
- 4 gula lökar
- 8 kokta mandelpotatisar
- smör
TILL ÄGGSTANNINGEN
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- Salt & peppar
Surströmmingslåda på Helén Hägglunds vis
(Vår saltör Andrés mamma)
GÖR SÅ HÄR
Skölj strömmingarna, rensa och filéa. Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Skala och skiva den kokta mandelpotatisen. Lägg löken i botten på en smord ugnssäker form. Lägg strömmingsfiléerna ovanpå och täck sedan med potatisskivorna.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Grädda i ugn i 200°C cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och lådan fått fin färg.
Servera med tunnbröd, smör, kryddost och öl.
6 port.
Ugnstemp. 200°C
INGREDIENSER
- 10-12 surströmmingar
- 4 gula lökar
- 8 kokta mandelpotatisar
- smör
TILL ÄGGSTANNINGEN
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- Salt & peppar
Surströmmings-låda på Helén Hägglunds vis
(Vår saltör Andrés mamma)
GÖR SÅ HÄR
Skölj strömmingarna, rensa och filéa. Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Skala och skiva den kokta mandelpotatisen. Lägg löken i botten på en smord ugnssäker form. Lägg strömmingsfiléerna ovanpå och täck sedan med potatisskivorna.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Grädda i ugn i 200°C cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och lådan fått fin färg.
Servera med tunnbröd, smör, kryddost och öl.