André Hägglunds öppna klämma

André Hägglunds öppna surströmmingsklämma med äppelmos och västerbottenost

INGREDIENSER

  • Hårt tunnbröd
  • Smör
  • 5-6 rensade surströmmingar
  • 2 kokta mandelpotatisar
  • Finhackad rödlök
  • Gräddfil
  • Tomat
  • Äppelmos
  • Västerbottenost

André är en av de tre saltÖRERNA

GÖR SÅ HÄR

Bred ett tunt lager smör på tunnbrödsskivan. Detta hjälper att hålla de övriga ingredienserna på plats. Täck tunnbrödet med fem till sex rensade surströmmingar. Skiva potatisen och lägg på fisken. Klicka på gräddfil och strö på den finhackade rödlöken.

Rödlöken ger en härlig skärpa och crunch till klämman. Skiva tomaterna sprid jämnt över rödlöken. Klicka nu eller bred ett tunt lager äppelmos över tomaterna. Äppelmoset ger en söt och syrlig kontrast till de andra smakerna. Avsluta med att lägga ett par skivor västerbottensost på toppen. Osten tillför en rik och nötig smak som kompletterar de andra ingredienserna.

JOHANBERLIN, SALTÖR

INGREDIENSER

  • Hårt tunnbröd
  • Smör
  • 5-6 rensade surströmmingar
  • 2 kokta mandelpotatisar
  • Finhackad rödlök
  • Gräddfil
  • Tomat
  • Äppelmos
  • Västerbottenost

André är en av de tre saltÖRERNA

GÖR SÅ HÄR

Bred ett tunt lager smör på tunnbrödsskivan. Detta hjälper att hålla de övriga ingredienserna på plats. Täck tunnbrödet med fem till sex rensade surströmmingar. Skiva potatisen och lägg på fisken. Klicka på gräddfil och strö på den finhackade rödlöken.

Rödlöken ger en härlig skärpa och crunch till klämman. Skiva tomaterna sprid jämnt över rödlöken. Klicka nu eller bred ett tunt lager äppelmos över tomaterna. Äppelmoset ger en söt och syrlig kontrast till de andra smakerna. Avsluta med att lägga ett par skivor västerbottensost på toppen. Osten tillför en rik och nötig smak som kompletterar de andra ingredienserna.

ANDRÉ HÄGGLUND, SALTÖR